3 Şubat 2012 Cuma

OBEZ artık ABES


Dünyada şişmalık hızla yayılan bir hale geldi, o kadar ki önceleri şimanlığı sadece bir "kişisel durum" olarak algılayan ve şişmanlara yönelik endüstrilerin oluştuğu ülkelerde bile artık şişmanlığa savaş açıldı.

Niye mi ?

Çünkü şişmanlık artık bir "HASTALIK" olarak nitelendiriliyor.

Üstelik sadece kendisi bir hastalık değil, kanser, kalp, yüksek tansiyon, şeker, insülin intoleransı gibi hastalıklara sebep oluyor.

Kanser hücreleri şekeri çok severlermiş, şeker buldularmıda hemen hoooop yutuverirlermiş, ehhhh kalp ve damar hastalıklarının ve yüksek tansiyonun neler yapabileceğini artık hepimiz biliyoruz, ya öldürüyor ya da süründürüyorlar, şeker de tüm vücudu bozup sağlığını ve yaşam kaliteni alıp götürüyor.

Tabii şişkoluğun getirdiği psikolojik bozukluklar da cabası. düşünsene dükkanlarda görüp de bayıldığın hiç bir elbisenin sana olmadığını, ne kadar depresif değil mi ?

Dün gece haberlerinde vardı, Amerikada şekerin nekadar tehlikeli olduğunu ve bağımlılık yaptığını keşfetmişler (!), okullarda şekerli mamullerin (sırf şeker mamulleri değil) ve gazlı içeceklerin satışının yasaklanmasından, alkol tütün kadar bağımlık yapan ve tehlikeli olan şekerli mamullerin belli yaşın altındakilere bile satılmasını yasaklayıcı tedbirler getirmeye çalışıyolarmış.

Yakında da herhalde Anonim Şekerciler diye gruplar açarlar.

Peki biz şişkolar ne yapalım ? Biz de mi acaba Ananoim Şişkolar grupları kursak, haftada bir gece toplanıp, " Evet Ben Bir Pis Şişkoyum " diye söze başlayıp beslenme şekillerimizi mi tartışsak.

Yoksa sadece durumumuzun farkına varıp, Yeme şeklimizi Beslenme şekline mi çevirsek ?

1 yorum:

  1. canımsın; harıka bır yazı,yuregıne saglık...öperım.görusemıyoruz....sevgılerımle

    YanıtlaSil